• תאנים

עוגת זר קאפקייקס גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד לשבועות (עוגת אסם - תחרות העוגה הלבנה)


השנה החלטתי להיות קצת יותר יצירתית וללכת על זר פרחים מקאפקייקס גבינה טעימים ובריאים, שבעקרון יכולים לבוא גם בגרסה ללא גלוטן, אך במקרה הזה הוספתי תחתית מעוגיות.

בחרתי להשתמש במתכון הזה בגבינת עזים, שתתאים לרגישים ללקטוז (כמוני :), ובסירופ אגבה שנחשב לממתיק בעל ערך גליקמי נמוך.

אז מה צריך ל-10 קאפקייקס מושלמים?

* 16 עוגיות פתי בר של אסם (שוקולד או רגיל)

(אני אוהבת להוסיף לזה חצי כוס קפה נספרסו שאני מכינה מהקפסולות של Nespresso, ואז לטחון בבלנדר)

(לגרסה ללא גלוטן - פשוט לוותר על העוגיות או להשתמש בעוגיות ללא גלוטן).

* 250 גרם גבינת עזים

(כמובן אפשר להשתמש בגבינה הלבנה הרגילה, אבל אני מעדיפה תמיד את הגבינת עזים, אשר הרבה יותר בריאה, מכילה כמות ממש מזערית של לקטוז, ולכן אנשים כמוני יכולים ליהנות ממנה בלי בעיה. כמו כן, חלב עזים הרבה פחות מפוצץ בהורמונים וכו׳).

* 2 כפות סוכר קנים אורגני

(כשאני בצרפת, אני נוהגת לקנות סוכר קנים אורגני אמיתי, הוא מאוד דומה לפנלה הקולומביאנית, עם ארומה קרמלית. בעיקרון אפשר להזמין את הסוכר גם דרך iHerb, או VitaCost או Amazon.

* 2 כפות סירופ אגבה טהור

* 1/3 כוס חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר

* 1 מקל וניל

* 1 ביצה אורגנית

* 1 חלבון מביצה אורגנית

* 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס משוקולד מריר איכותי

* 1/4 כוס פתיתי חמאת בוטנים

* בשביל הקרם נצטרך פודינג בטעם וניל צרפתי של אסם

* 1 מיכל שמנת מתוקה לאפיה (מעדיפה את גרסת הפרווה)

* 200 מ״ל חלב/קרם קוקוס קר עד 15% שומן

* צבע מאכל צהוב טבעי (אפשר להשתמש בכורכום, אבל הוא יכול להשפיע קצת על הטעם)

אופן הכנה:

*נורא פשוט! אם אתם רוצים להכין תחתית, פשוט מרסקים את העוגיות עם הקפה ומועכים בתוך התבניות. לגרסה ללא גלוטן פשוט מוותרים על העוגיות או שמשתמשים בעוגיות ללא גלוטן.

*מאחדים את כל החומרים בתוך בלנדר, ויוצקים לתוך התבניות.

אופים במשך 15-20 דקות בחום בינוני עד שהעוגות מזהיבות מעל.

מקררים לחלוטין לפני הקישוט.

*לקישוט:

תבניות קאפקייקס צבעוניות לחג

סלסלה

כדור קלקר

שיבולים

מפיות

פרחים

פרחים מבצק סוכר

קיסמי שיניים

עכשיו נעבור על רשימת המרכיבים: פודינג אסם בטעם וניל צרפתי

#קאפקייקס