תחליפי ביצים באפיה   

1. בננה / תפוח / אגס

 

1/2 בננה = 1 ביצה.

1/4 כוס רסק תפוחי-עץ או פרי אחר.

 

מחית פירות ביתית/מוכנה – נהוג להשתמש במחית בננה או ברסק תפוחי עץ אך למעשה ניתן להשתמש בכל מחית פרי שרוצים.

עשה זאת בעצמך: בננה פשוט מועכים היטב במזלג, פירות כמו תפוחים ואגסים יש לחתוך לקוביות, לבשל ולרסק במעבד מזון או בלנדר מוט.

כדאי לדעת: מחית פירות תשפיע בד"כ על טעם העוגה (בננה משתלטת יותר, תפוחים ניטרלי יותר) ויש לקחת את זה בחשבון. ניתן גם להשתמש בזה לטובה לקבלת טעמים עמוקים לדוגמא בעוגת תפוחי עץ, עוגת שוקו-בננה ועוד. לעיתים יהיה צורך להפחית את כמות הסוכר במתכון המקורי לאיזון המתיקות.

טיפ לשיפור: נסו להוסיף עוד חצי כפית-כפית אבקת אפייה לשיפור האווריריות בעוגות בחושות.

מתוך וואלה אוכל

2. חומץ ואבקת סודה לשתיה 

 

כפית אחת של אבקת סודה לשתייה יחד עם כף (15 מ"ל) חומץ (אפשר להשתמש בחומץ רגיל, חומץ תפוחים ואפילו חומץ בלסמי) יכולה להחליף ביצה אחת. כיצד זה עובד? סודה לשתיה, מבחינה כימית, היא מרכיב בסיסי, והחומץ יוצר תגובה כימית שבעקבותיה נוצר גז – דו-תחמוצת הפחמן, המעניק אווריריות לעוגה. הסביבה החומצית היא המסייעת לאבקת הסודה לשתייה להתפיח את העוגה.

 

כשמשתמשים בתחליף זה יש להכניס את העוגה במהירות לתנור מיד לאחר הכנת העיסה, משום שפעולת התסיסה מתחילה מיד עם הערבוב.

 

תחליף זה מתאים במיוחד לעוגות שוקולד לימי הולדת של ילדים, שצריכות להיות אווריריות. 

גלעד אילון עבור Ynet Food

הטופים של השבוע

Please reload

הצטרפו לקבוצת הפייסבוק

3. חלב אגוזי מלך:

 

חלב אגוזי מלך שממש פשוט להכנה. כל שבת בערב אני מכינה ומאחסנת במקרר 5 ימים. מתאים לבישול דייסה, לאפיה, לקורנפלקס או גרנולה. 

http://www.bake-care.com/#!Walnut-Milk/c1rfl/56d342180cf2b4d1bf2455de

© כל הזכויות שמורות להודליה כצמן 2017

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

חפשו את המתכונים הבריאים והטעימים שלי גם ב: